Kanaékan harga kobalt parantos ngaleuwihan ekspektasi sareng panginten janten tingkat rasional

Dina triwulan II taun 2020, total impor bahan baku kobalt berjumlah 16,800 ton logam, panurunan taun-taun 19%. Di antawisna, total impor bijoba kobalt 0,01 juta ton logam, turunna 92% taun-taun; total impor produk perantara pelem baseuh kobalt mangrupikeun 15,800 ton, turunna taun ka-15%; total impor kobalt anu teu dipidangkeun éta 0,08 juta ton logam, Ngaronjatkeun 57% sataun-on-taun.

Parobihan harga harga kobalt SMM ti 8 Mei dugi ka 31 Juli 2020

1 (1)

Data ti SMM

Saatos pertengahan Juni, babandingan kobalt elektrolitik ka kobalt sulfat laun-laun condong ka 1, utamina kusabab pamulihan bertahap kanggo bahan batré.

SMP harga kobalt ngabandingkeun harga ti 8 Mei dugi ka 31 Juli 2020

1 (2)

Data ti SMM

Hiji-hijina faktor anu ngadukung harga naék tina Mei dugi ka Juni taun ieu nyaéta panutupanana palabuhan Afrika Kidul dina April, sareng bahan baku kobalt domestik ketat ti Mei dugi ka Juni. Sanajan kitu, dasar-dasar produk smelted di pasar domestik masih seueur oversupply, sareng kobalt sulfat parantos kéngingkeun kana sasih bulan, sareng dana dasar tos ningkat. Paménta hilir henteu ningkat sacara signifikan, sareng paménta pikeun éléktronik digital 3C parantos dilebetkeun usum pikeun mésér, sareng naékana parantos alit.

Kusabab pertengahan Juli taun ieu, faktor anu ngadukung kanaékan harga parantos ningkat:

1. Kobalt baku bahan baku suplai:

Wabah mahkota anyar di Afrika parah, sareng anu dikonfirmasi kasus dina daérah pertambangan parantos muncul sakaligus. Produksi moal kapangaruhan kanggo ayeuna. Sanaos pencegahan sareng kontrol wabah di daérah pertambangan ketat sareng kamungkinan panyebaran skala ageung alit, pasar masih hariwang.

Ayeuna, kapasitas palabuhan Afrika Kidul ngagaduhan dampak anu pangpentingna. Afrika Kidul ayeuna nagara anu paling kapangaruhan di Afrika. Jumlah kasus anu dikonfirmasi parantos langkung ti 480,000, sareng jumlah diagnosis anyar ningkat ku 10.000 per dinten. Kahartosna saprak Afrika Kidul angkat ka énggal dina tanggal 1 Méi, kapasitas palabuhan parantos laun pulih, sareng jadwal pengiriman pangiriman dikirim dina pertengahan Méi; kapasitas port ti bulan Juni nepi ka Juli dasarna ngan 50-60% tina kapasitas normal; numutkeun tanggapan ti panyadia bahan baku kobalt, Alatan saluran transportasi khususna, jadwal pengiriman suplai aliran utama sami sareng jaman saacanna, tapi henteu aya tanda pamutahiran. Diperkirakeun yén kaayaan bakal terus sahenteuna dina dua dugi ka tilu bulan; sababaraha pangiriman jadwal pangiriman Agustus anu anyar parantos mudun, sareng barang-barang sanés sareng bahan-bahan Kobalt Bahan ngangkut kapasitas kawates ti palabuhan Afrika Kidul.

Dina triwulan II taun 2020, total impor bahan baku kobalt berjumlah 16,800 ton logam, panurunan taun-taun 19%. Di antawisna, total impor bijoba kobalt 0,01 juta ton logam, turunna 92% taun-taun; total impor produk perantara pelem baseuh kobalt mangrupikeun 15,800 ton, turunna taun ka-15%; jumlahna ngimpor kobalt anu teu dipikanyaho 0,08 juta ton logam. Paningkatan 57% taun-on-taun.

Bahan baku kobalt Cina impor ti Januari 2019 dugi ka Agustus 2020

1 (3)

Data ti SMM & Custom Custom

Pamaréntah sareng industri Afrika bakal nyusun ngijihna lawanna. Numutkeun warta pasar, saprak Agustus taun ieu, éta bakal ngontrol lengkep sareng ngontrol ngijih bijih. Mangsa koréksi tiasa mangaruhan impor sababaraha bahan baku kobalt dina jangka pondok, ngarah kana suplai anu ketat. Nanging, suplai taunan bijih ku leungeun, numutkeun statistik anu teu lengkep, kira-kira 6% -10% tina total pasokan global bahan baku kobalt, anu ngagaduhan sakedik.

Ku sabab éta, bahan baku kobalt domestik teras tetep ketang, teras bakal teras sahenteuna sahenteuna 2-3 bulan ka hareup. Numutkeun kana tinjauan sareng pertimbangan, inventory bahan baku kobalt domestik kirang langkung 9,000-11,000 ton ton logam, sareng konsumsi bahan baku kobalt baku sakitar 1-1,5 bulan, sareng bahan baku kobalt normal ngajaga inventory 2- Maret. Wabah ieu ogé parantos naékkeun biaya nyumput perusahaan pertambangan, ngajantenkeun kobalt bahan baku atos héran pikeun dijual, kalayan sakedik pesenan, sareng harga naék.

2. Produk suplai smelted:

Nganggap kobalt sulfat sabagé conto, kobalt sulfat Cina parantos ngahontal kasaimbangan antara pasokan sareng paménta dina bulan Juli, sareng inventaris kobalt di pasar lowong kobalt parantos nyokong panyusun luhur kobalt sulfat.

Ti Juli 2018 dugi Juli 2020 E Kasaimbangan Kumulatif Cobalt Sulfate Sulfat

1 (4)

Data ti SMM

3. Sisi paménta sisi

Terminal digital 3C lebet di puncak ngayakeun sareng stok dina satengah kadua taun. Pikeun hulu pepelakan kobalt uyah sareng pabrik kobalt tetroxide, paménta terus ningkatkeun. Nanging, kahartos yén inventaris bahan baku kobalt di pabrik batré hilir utama sahenteuna 1500-2000 ton logam, sareng masih aya bahan baku kobalt ngalebetkeun palabuan suksés unggal bulan. Bahan inventori tina pabrik litium kobalt oksida sareng pabrik batré langkung luhur tibatan uyah kobalt hulu sareng tetoboksida kobalt. Optimis, tangtosna, ogé sakedik hariwang ngeunaan datangna datangna bahan baku kobalt ka Hong Kong.

Paménta ternary mimitian naek, sareng ekspektasina ningkat dina satengah kadua taun. Nganggap yén mésér bahan ternary ku tanaga batré listrik dasarna jangka panjang, pepelakan batré anu ayeuna sareng pepelakan bahan ternary tetep di séép, sareng masih aya paningkatan paménta beuli pikeun bahan baku hulu. Paréntah hilir ngan ukur laun-laun pulih, sareng laju paménta permintaan langkung handap tina harga bahan atah hulu, janten harga masih kénging ngirimkeun.

4. Aliran modal makro, beuli sareng neundeun katalisis

Anyar-anyar ieu, tinjauan macroeconomic doméstik teras diperhatoskeun, sareng seueur aliran modal anu nyababkeun paningkatan anu ageung dina paménta pasar kobalt éléktrolitik. Tapi, konsumsi akhirna aloi suhu luhur, bahan magnét, kimia sareng industri sanésna nunjukkeun henteu aya tanda pamutahiran. Salaku tambahan, gosip pasar yén pameseran sareng neundeun kobalt éléktrolitik ogé ngalangkungan kanaékan harga kobalt dina babak ieu, tapi beuli na neundeun warta teu acan darat, anu dipiharep bakal gaduh dampak anu alit.

Kasimpulanna, kusabab dampak wabah makuta anyar taun 2020, boh pasokan sareng paménta bakal leuleus. Dasar ngeunaan oversupply kobalt global tetep teu tetep, tapi kaayaan asupan sareng paménta tiasa ningkat sacara signifikan. Pasokan global sareng paménta bahan baku kobalt diperkirakeun saimbang 17,000 ton logam.

Di sisi suplai, tambang tambaga kobalt di Glencore dipareuman. Sababaraha proyék baku kobalt anu anyar dijadwalkeun pikeun dilaksanakeun dina taun ieu tiasa ditunda dugi ka taun payun. Pasokan bijih anu diayakeun tina leungeunna ogé bakal turun dina jangka pondok. Alatan éta, SMM terus nurunkeun ramalan pasokan bahan baku kobalt na pikeun taun ieu. Logam 155.000 ton, sataun-taun turun tina 6%. Di sisi paménta, SMM nurunkeun ramalan produksi kanggo kandaraan énergi énggal, digital sareng energi, sareng total kobalt global diturunkeun ka 138,000 tan logam.

2018-2020 suplai kobalt global sareng kasaimbangan paménta

 

1 (5)

Data ti SMM

Sanaos paménta pikeun 5G, kantor online, produk éléktronik tiasa dipangaruhan, sareng anu sanésna parantos ningkat, paménta pikeun litium kobalt oksida sareng bahan baku hulu tos ningkat, tapi produksi sareng penjualan terminal telepon sélulér kalayan pangsa pasar pangsaéna anu kapangaruhan ku wabah nyaéta. diperkirakeun terus ngaleutikan, diluting bagian tina dampak kana litium kobalt oksida sareng hulu Ngaronjatkeun paménta bahan baku kobalt. Ku sabab éta, éta teu maréntahkeun yén harga bahan baku hulu bakal ningkat teuing, anu nyababkeun telat dina rencana stok hilir. Kukituna, tina sudut pandang kobalt sareng paménta, kenaikan harga kobalt dina satengah kadua taun dibatesan, sareng harga kobalt elektrolitik tiasa turun antara 23-32 juta yuan / ton.


Waktu pos: Aug-04-2020