Northvolt, perusahaan batré litium lokal munggaran Éropa, nampi dukungan pinjaman bank tina US $ 350 juta

Numutkeun laporan média asing, Bank Investment Éropa sareng produsén batré Swedia Northvolt nandatanganan kasatujuan injeuman AS $ 350 juta kanggo nyayogikeun pabrik super batré litium-ion kahiji di Éropa.

522

Gambar ti Northvolt

Dina 30 Juli, waktos Beijing, numutkeun laporan média asing, Bank Investment Éropa sareng produsén batré Swedia Northvolt nandatanganan kasatujuan pinjaman $ 350 juta pikeun nyayogikeun pabrik pabrik batré litium-ion munggaran di Éropa.

Pembiayaan bakal disayogikeun ku Dana Pelabuhan Strategis Éropa, anu mangrupikeun pilar utama rencana investasi Éropa. Taun 2018, Bank Pelaburan Éropah ogé ngadukung pendirian garis produksi demonstrasi Northvolt Labs, anu dipasang dina ahir taun 2019, sareng dipasang jalan pikeun pabrik super lokal munggaran di Éropa.

Tanduran gigabit anyar Northvolt ayeuna nuju diwangun di Skellefteé di kalér Swédia, tempat penting pikeun bahan baku sareng pertambangan, kalayan sajarah panjang manufaktur karajinan sareng daur ulang. Salaku tambahan, daérah ogé ngagaduhan dasar énergi anu bersih. Wangunan pabrik di kalér Swédia bakal ngabantosan Northvolt nganggunakeun 100% énergi anu tiasa diperyogikeun dina prosés produksi na.

Andrew McDowell, wakil presiden Bank Investment Éropa, nunjukkeun yén saprak ngadegna Uni Batré Éropa di 2018, bank parantos ningkatkeun pangrojong pikeun ranté nilai batré pikeun ngamajukeun ngadegna otonomi strategis di Éropa.

Téknologi batré listrik mangrupakeun konci pikeun ngajaga daya saing Éropa sareng masa depan karbon-rendah. Pembiayaan pembiayaan Éropa Investment Bank pikeun Northvolt penting pisan. Investasi ieu nunjukkeun yén rajin bank na tina bidang finansial sareng téknologi tiasa ngabantosan para investor swasta gabung dina proyék jangji.

Maroš Efiovich, Wakil Présidén Uni Eropa anu ngurus Uni Batré Éropa, saurna: Bank Investment Éropa sareng Komisi Éropah mangrupikeun mitra strategis Uni Éropa Batré. Aranjeunna gawé bareng raket sareng industri batré sareng nagara anggota pikeun ngaktipkeun Éropa ngalih di daérah strategis ieu. Nganteurkeun kapamimpinan global.

Northvolt mangrupikeun salah sahiji perusahaan anu ngarah di Éropa. Perusahaan ngarencanakeun ngawangun béta batré litium-ion lokal munggaran Éropa kalayan émisi karbon. Ku ngadukung proyék canggih ieu, Uni Éropa ogé parantos netepkeun tujuanana sorangan pikeun ningkatkeun daya tahan Éropa sareng otonomi strategis dina industri sareng téknologi utama.

Northvolt Ett bakal janten basis produksi utama Northvolt, anu jawab persiapan bahan aktif, papasangan batre, daur ulang sareng bahan bantu sanés. Saatos operasi pinuh, Northvolt Ett mimitina bakal ngahasilkeun 16 GWh kapasitas batré unggal taun, sareng bakal dilegakeun ka poténsial 40 GWh dina tahap salajengna. Batré Northvolt dirancang pikeun otomotif, neundeun grid, aplikasi industri sareng portabel.

Peter Karlsson, pendiri sareng CEO Northvolt, saurna: "Bank Pelaburan Éropa parantos maénkeun peran penting dina ngajantenkeun proyék ieu ti mimiti. Northvolt nganuhunkeun pikeun dukungan bank sareng Uni Éropa. Éropa kedah ngawangun dirina Kalayan ranté produksi batré skala ageung, Bank Investment Éropa parantos netepkeun yayasan anu kuat pikeun prosés ieu. "


Waktu pos: Aug-04-2020